cs sk

Proč musíte odvápňovat?

Vodní kámen může snižovat kvalitu připravovaného nápoje nebo pokrmu a životnost vašeho přístroje tím, že:Vodní kámen se uvnitř potrubí neustále usazuje, až jej nakonec zcela ucpe

vápenaté usazeniny prodlužují dobu varu a zhoršují přenos tepla, což prodlužuje dobu přípravy a ubírá na kvalitě připravovaného jídla nebo pití

vápenatých usazenin časem v přístroji přibývá, až nakonec poškodí topné těleso. Vodní kámen přitom podporuje korozi. Obojí vede k poškození přístroje.

vápenaté usazeniny zvyšují spotřebu elektřiny přístroje a mají tak negativní vliv na životní prostředí.

na zavápněných předmětech se snáze drží nežádoucí viry a bakterie, které tak mohou ovlivňovat hygienickou čistotu tekutin a pokrmů, které s nimi přicházejí do styku.


Pro optimální kvalitu vašich nápojů a pokrmů a pro zajištění dlouhé životnosti vašeho přístroje je důležité pravidelné odvápňování.


Co se může stát, když nebudete odvápňovat pravidelně a včas